perjantai 25. marraskuuta 2011

Talonpaikka valmis

Vesi- ja viemäriputkien liitos on valmiina ja perusvesikaivo kaivettu maahan. Talosulkuventtiili on kaivettu ja kunta kävi tekemässä kytkennän. Terawatt teki tonttikeskuksen kytkennät.

 
Vesi- ja viemäriputket on asennettu, tonttikeskus on pystyssä ja rännikaivot asennettu. Tonttikeskuksesta liittymään on vedetty kaivanto, johon laitettiin sähköjohto, maadoituskuparia 25m ja suojaputki telekaapelille vetonaruineen.

Nyt on viimeistä tärytystä vaille valmis talonpaikka.

torstai 24. marraskuuta 2011

Salaoja- ja sadevesiputket, vko 47

Kivet saatiin räjäytettyä ja vietyä pois viime viikolla. Tällä viikolla on edennyt hommat kivasti ja pienempää soraa on tuotu karkean murskeen päälle.

Tarkastuskaivoja on asennettu.
Salaoja- ja sadevesiputket on asennettu, perusvesikaivo tuotu tontille ja alettu kaivamaan sille isoa monttua. Putkimies tuli asentamaan perusvesikaivoa ja syöksyputkea.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Suodatinkangasta ja mursketta, vko 46

Nyt on suodatinkangasta levitetty pohjalle.

Ensimmäiset 0/90 murskeet tuotu alimmaiseksi ja sitten vuorotellaan täryttämisen ja sorien lisäämisen kanssa, kunnes saavutetaan talon korko. Neljä isoa kiveä pitää räjäyttää, jotta ne saadaan kuorma-autolla vietyä pois.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Tontin raivausta, vko 45

Pintamaata kaivetaan pois ja tonttia tasoitetaan. Isommat kivet ja kannot ovat eri kasoissa.

Talonpaikan kohdalta löytyi kahdesta kohtaa kalliota, joka vaikuttaa siten, että taloa nostetaan 30 cm soralla ylöspäin ja ME-Perustukset tekee anturaan porrastuksen lisähinnasta. Tontilta on viety maata pois kuorma-autolla ja suodatinkangasta on tuotu tontille valmiiksi.

 
Kasa laitettu taas valmiiksi kuorma-autoa varten.

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Maatyöt aloitettu, vko 44

Nyt on kaivinkone tontilla ja urakoitsija aloittaa maatöiden tekemisen. Aikataulu on sellainen, että viikolla 48 tulee perustukset, viikolla 50 pitää olla sisä- ja ulkotäytöt valmiina ja viikolla 51 tulee Kastellin puutavaratoimitus.

Maatyöt aloitetaan lajittelemalla kaatopaikalle vietävät maat, kannot ja kivenmurikat sekä pintamaat erikseen. 

Tällä viikolla tilattiin myös sähkö- sekä vesi- ja viemäriliittymät.