tiistai 31. tammikuuta 2012

Lattialämmitys laitettu

Terawatt asensi tänään lattialämmityksen. Meillehän on tulossa koko taloon sähköinen lattialämmitys. Oltaisi haluttu vesikiertoinen lattialämmitys, mitä olisi voinut sähköllä, puilla/pelleteillä ja vaikka takallakin lisäksi lämmittää, mutta tällaista ei ollut mahdollista Kastellin puolesta tehdä. Ainoastaan olisi ollut mahdollista laittaa sähköllä lämmitettävä vesikattila, eli silloin olisi ollut vesikiertoinen lattialämmitys, mutta tuntuu aika pöljältä lämmittää vettä sähköllä, kun asennuskulut olisi ollut isommat eikä tuo lämmitysmuoto sen edullisemmaksi olisi tullut.

Raudoitukset on myös tehty ja huomenna tulee ulko-ovet. Lopulliset ovet asennetaan kaikkiin muihin oviin paitsi "pääoveen", koska siinä on koko rakennusajan väliaikainen ovi.



maanantai 30. tammikuuta 2012

Raudoitukset ja takan vahvistus, vko 5

Raudoitusten teko on aloitettu ja tuohon uraan tulee jäykistävä väliseinä.

Tuohon kohtaan tulee takan vahvistus.

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kuvakooste

Ulkolaudat on laitettu melkein kaikkiin seiniin, lukuunottamatta talon takaseinää. Sisälle on laitettu styroksit lattialle. Peltikatto odottaa vielä asentajaa, jonka piti tulla jo parisen viikkoa sitten..

Ensi viikolla tulee betonivalu ja sitä ennen tulee vielä putkimies ja sähkömies. Lattian raudoitus laitetaan myös ennen betonivalua.







torstai 26. tammikuuta 2012

Höyrynsulkumuovit sisätiloihin, vko 4

Nyt on sisätiloja kuivatettu ja lämmitetty ja höyrynsulkumuovi laitettu sisäseiniin. Ulkoverhousta on myös jatkettu.



torstai 19. tammikuuta 2012

Hiljaiseloa ja pientä edistymistä, vko 3

Viime viikon keskiviikosta eteenpäin on ollut raksalla hiljaista kun ketään ei ole ollut hommissa, mutta nyt eilen ja tänään on rakennusmiehet taas jatkaneet.

Viime viikon keskiviikkona oli katon höyrynsulkumuovi laitettu kokonaan.

Väliaikaiset oven näköiset styroksiviritykset. =D Rakentajat toivat lämmittimen, jolla nyt pitäisi alkaa lämmittämään sisätiloja ja rakenteita. Meillä on myös pari hallilämmitintä, joten eiköhän tämä mökki kuivaksi saada. :)

"Ovet" ulkoapäin.

 
Ulkolaudoitusta alettiin tekemään tänään.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ensimmäinen yö raksalla

Päätettiin syksyllä viedä meidän asuntovaunu tontille, jotta siellä voisi sitten oleskella kun talo ei ole vielä valmis. Nyt yövyttiin ensimmäinen yö sitten talon vieressä. Käytiin vähän siivoilemassa ja touhuilemassa tontilla.

Eipä kummempaa edistymistä ole tapahtunut sitten viime kirjoituksen, mutta otin paremmalla kameralla kuvia.

Nyt seison meidän makuuhuoneessa.
Tiheät on laudat katossa...
Siellä näkyy vaunu, auto ja peräkärry.

torstai 5. tammikuuta 2012

Ikkunat paikallaan ja ulkoverhoilu alkakoon

Kaikki ikkunat paikallaan, tosin ovet vielä puuttuu.

Tiivin ikkunat.

Ulkoverhoilu/-laudoitus aloitettiin tänään.

Kattovillat laitetaan ensi viikolla ja sitten aloitetaan sisätilojen kuivatus ja lämmittimien käyttö. Höyrynsulkumuovi laitetaan vasta kun kuivatus on tehty.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Gyprocit seinissä ja ikkunoita laitellaan

 
Nyt on seinissä tuulensuojalevyt ja villat sisäpuolella. Hyvältä näyttää!

Tiivin ikkunoita laitellaan kovaa vauhtia.

tiistai 3. tammikuuta 2012

maanantai 2. tammikuuta 2012

HS mielipidekirjoitus: Talvirakentaminen

Kun syksyllä aloitettiin rakennusprojekti, oli selvää, ettei välttämättä kelit ole enää kovin suosiolliset rakentamista ajatellen. Kastellia ei ainakaan talvirakentaminen haitannut, kun siitä kyselimme. Helsingin Sanomissa oli tänään ihan hyvä mielipidekirjoitus talvirakentamisesta ja hometalon riskistä. Meillähän on nyt tuo kyseinen työvaihe menossa, eli aluspuut ja runkopuut voivat olla kosteita sateiden vuoksi ja nyt on osittain valmiina seinissä tuulensuojalevyä ja eristevillaa. Oikeaoppisesti ja homeongelmien minimoimiseksi nyt pitäisi siis odottaa ja saada rakenteet kunnolla kuivaksi, ennen kuin sitä seinien villoitusta jatketaan...

Tänään ei tontilla ollut ketään käynyt, eikä peltikattokaan ollut tullut, vaikka piti tulla viikolla 52.