torstai 31. toukokuuta 2012

Lähikuvaa keittiöstä ja vähän muualtakin

Tänään oli laitettu liesi, liesituuletin ja astianpesukone paikoilleen sekä tehty laminaattilattia loppuun. Lisäksi kaappien listat ja vetimet oli asennettu. Lisäksi tänään laitettiin sadevesikouruja yms., josta kirjoitin myös äsken oman juttunsa.

Keittiö:

 








Takan ympärille laitettiin laminaatti loppuun:


WC:


Kaappien listat:

Sadevesikourut, seinätikkaat, lumiesteet ja kattosilta asennettu

Tänään oli koko päivän Vesivekiltä asentaja laittamassa sadevesikouruja, lumiesteitä, seinätikkaat ja kattosillan paikalleen. Tilasimme lisähinnasta lumiesteet 3 metrin sijasta 6 metrin pituisena. Lisäksi tilasimme lisähinnasta sadevesikourut ja seinätikkaat valkoisena sekä lumiesteet ja kattosillan mustana. Muutoin nuo olisi ollut sellaiset teräksen väriset. 

Erona oli myös se, että sinkityillä tuotteilla kestoikä on keskimäärin 15 vuotta ja polttomaalatuilla jopa 30 vuotta. Vesivek onkin myöntänyt maalatuille sadevesijärjestelmilleen 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuun. Lisäksi erona oli se, että sinkityillä tuotteilla on materiaali- ja asennustakuu 1 vuosi kun taas polttomaalatuilla se on 3 vuotta.



Ilmanvaihtokone lämmöntalteenotolla tuli tällä viikolla ja se odottaa asennusta kodinhoitohuoneessa.

maanantai 28. toukokuuta 2012

Vesimittari kytketty, vko 22

Viikko alkoi vesimittarin kytkennällä eli nyt jos saataisiin hanat paikalleen, niin taloon tulisi vettä. :)


lauantai 26. toukokuuta 2012

Keittiön, wc:n ja kodinhoitohuoneen laatoitusta

Tänään kävi laatoittaja tekemässä keittiön välitilalaatoituksen sekä wc:n laatat ja lisätilauksesta myös kodinhoitohuoneen lavuaarin taustan laatoituksen. Saumaukset vielä puuttuu.

WC:n laatoitus ja lisätyönä tilattu boordilista


Kodinhoitohuoneen lavuaarin taustan laatoitus lisätyönä


Keittiön välitilalaatoitus




Tässä kuvassa näkyy parhaiten kaappien oikea sävy sekä pöytätaso:


Tällä viikolla tuli sisäovet ja ne tullaan varmaan ensi viikolla asentamaan.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Kalusteiden asennusta, vko 21

Nyt on kalusteet pääosin paikallaan. Vastaava mestarikin kävi talolla ja sanoi, että sen saisi viikossa valmiiksi, mutta toivotaan ettei tule mitään rakennusporukan kesälomia tässä välissä. Voi kun odotan jo, että päästäisi muuttamaan!

Keittiö

 


Kodinhoitohuone



WC


Eteinen


Yksi makuuhuone

perjantai 11. toukokuuta 2012

Lattia valmistuu

Lattian asennus eteni taas ja enää puuttuu olohuoneen/keittiön kulma. Sitten on laminaatti paikallaan.



keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Laatoitukset tehty, vko 19

Maanantaina oli pesuhuoneen laatoitukset tehty ja saumattu.







Saunasta puuttuu vielä lauteet ja kattolaudat sekä puukiuas, mutta lattia ja puukiukaan tausta ovat valmiit:



Eilen tuli Siemensin kodinkonetoimitus. Tuli jääkaappi, pakastin (lisähinnalla tilattu, koska pakastin ei kuulunut Kastellin talopakettiin), astianpesukone ja liesi. Nyt vain odottelemaan, että rakentajat ehtivät tulla asentamaan kalusteet paikalleen, jotta nuokin pääsevät oikeille paikoille. :)

perjantai 4. toukokuuta 2012

Rakennusmateriaalien turvallisuus: Puustelli Group Oy

Lupasin aiemmin kirjoitella rakennusmateriaalien turvallisuudesta ja ensimmäiseksi otan käsittelyyn Puustelli Group Oy:n kalusteet/keittiön, mikä tulee meidän talopakettiimme. 

Kuvassa meille tuleva TME40 melamiiniovi Fino Anthrazit. Kaappien runko tulee olemaan valkoinen. Eteisen avokaappi ja kahden makuuhuoneen kaapit ovat myös valkoisia. Löysin Puustellin sivuilta kattavat Ympäristö -sivut, joilla kerrotaan oikeastaan kaikki mitä halusinkin tietää. Puustelli panostaa turvallisiin materiaaleihin, eivätkä he käytä raskasmetalleja sisältäviä pintakäsittelyaineita. Suurin osa tuotteista täyttää tiukimman M1 -päästöluokituksen ja kalusteille on myönnetty FI-tuotesertifikaatti sekä ISO 9001 -laatustandardi.


Puustelli & Ympäristö -tiivistelmä

Yrityksemme arvomaailma perustuu ympäristöystävällisyyteen, tehokkuuteen ja yhteiskuntavastuun kantamiseen koko verkostossamme. Teemme aktiivisesti töitä tuotteidemme elinkaaren pidentämiseksi. Esimerkkinä tästä on Puustelli-keittiöille antamamme 10 vuoden toimintatakuu. Valitsemme tuotteisiimme mahdollisimman korkealaatuiset ja kestävät materiaalit ja mekanismit. Emme käytä materiaaleja, joiden alkuperää emme tunne.

Koulutamme suunnittelijoitamme jatkuvasti uusiin, ympäristöystävällisiin ja energiaa säästäviin keittiöratkaisuihin. He kiinnittävät huomiota muun muassa kodinkoneiden oikeaan sijoitteluun, sillä riittävä ilmankierto edistää koneiden tehokasta toimintaa ja pidentää niiden käyttöikää. Jääkaapin sijoittaminen lieden viereen voi nimittäin lisätä energian tarvetta jopa 10 prosenttia.

Emme käytä raaka-aineina sademetsien puita tai uhanalaisia puulajeja. Hankkimamme puutavara tulee metsistä, joissa huolehditaan uudelleenistutuksista. Käytämme kaiken materiaalin tarkoin hyödyksi ja olemme sitoutuneet tuotannossa syntyvän jätemäärän vähentämiseen.

Pintakäsittely

Olemme käyttäneet pintakäsittelyssä jo pitkään vesipohjaisia aineita ja vähentäneet liuotteita sisältävien pintakäsittelyaineiden määrän minimiin. Siirryimme käyttämään vesiohenteisia UV-lakkoja laajassa mittakaavassa jo 10 vuotta sitten – ensimmäisenä Suomessa. Emme käytä tuotannossa raskasmetalleja sisältäviä pintakäsittelyaineita eikä niitä ole tarvitsemissamme levymateriaaleissakaan. Suurin osa tuotteistamme täyttää päästörajoiltaan tiukimman M1-luokan*. Tuotteemme kestävät pitkään, mutta ne voidaan myös hävittää turvallisesti, sillä ne eivät sisällä ympäristölle haitallisia aineita.

*Pintamateriaaleille asetetaan vaatimuksia, jotka koskevat niistä huoneilmaan kulkeutuvia kemiallisia päästöjä. Parhaimman M1-luokan tuotteet on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja ne ovat täyttäneet luokalle asetetut vaatimukset.
"

Laatuvaatimukset

Puustelli Group Oy:n laatujärjestelmä vastaa ISO 9001 -laatustandardin vaatimuksia. Se kattaa tuotekehityksen, ostot, valmistuksen, myynnin sekä kuljetuksen ja asennuksen. Kalusteillemme on myönnetty FI-tuotesertifikaatti osoituksena tuotteiden vaatimustenmukaisuudesta ja niiden valmistuksen laadunvarmistuksesta. Tuotteidemme rakenteet, pinnat, saranat, laatikostojen liukukiskot ja muut mekanismit täyttävät tiukimmatkin eurooppalaiset laatuvaatimukset.

Puustellin kalustetoimitus

Tänään tuli Puustellilta kalusteita yksi huoneellinen. Plussaa Puustellille siitä, että he kantavat itse kalusteet sisälle eikä asiakas. :)


Alla kuvaa myös laatoituksen etenemisestä. Nyt on tuo pieni reuna laatoitettu seinälle.


torstai 3. toukokuuta 2012

Laatoitusta

Kodinhoitohuoneen lattia, pesuhuoneen lattia ja seinät sekä saunan lattia ja puukiukaan tausta on laatoitettu.