sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pihaprojekti: Day 11. Hiekkadyynit tasoitettu, ranta - eikun piha valmis

Tää on taas tätä. :) Toivoin, että pihan sorien ja kivituhkan väritys olisi ollut harmaa ja mahdollisimman tumma sellainen. Aiemminhan saimme viininpunaisen sävyistä soraa sokkelin reunoille ja perjantaina iltapäivällä tuli kivituhka - mikä oli kuin suoraan Yyterin dyyneiltä. En oikein osannut sanoa tuleeko tästä aivan kamala yhdistelmä, mutta nyt kun kaivinkone kävi tänään levittämässä kivituhkat pitkin pihaa, niin se näyttää yllättävän kivalta. Vielä kun itse näyttää vähän rautaharavaa ja täryä, niin eiköhän tuo hiekka pysy paikallaan ensi kevääseen asti. Päätypihan ja ulko-oven edustat saatiin jo siloiteltua ja pitkän laudan kanssa vedettiin 60cm sokkelin reunasta raja. Eli talon reunassa on 60cm soraa ja sen jälkeen alkaa kivituhka. Sama 60cm raja on myös takapihalla mullan kanssa.

Kivien sävyt:

Päätypiha:

Takapiha:

Takapiha:
(sora-alue kuvassa on tulevan terassin pohja eli terassin alle ei tule multaa/nurmikkoa)

Kokonaisuus
(julkisivupäädyn sora-alueelle on ehkä joskus tarkoitus tehdä sellainen koristekivireunus, mutta toistaiseksi se jää soraksi eikä siihen rinteeseen levitetä kivituhkaa päälle)


torstai 1. marraskuuta 2012

Pihaprojekti: Day 10. Enää puuttuu kivituhka

Kaivinkone on nyt ollut maanantaista lähtien vapaalla, koska meidän pitää tasoittaa sokkelin reunukset, autopaikat ja päätypiha. Sähkökaapin paikka pitää saada valmiiksi ja monttu kiinni. Sitten pitää ajella täryllä uusia sora-alueita yms... Eilen saatiin sähkökaapin monttu peitettyä ja johdot siististi sinne alle. Tärytettiin pihaa joka puolelta ja multaakin on levitetty.

Tänään tilattiin kivituhkaa kasettiautollinen, joka saapunee illemmalla tai viimeistään huomenna aamupäivällä. Sen jälkeen tulee kaivinkone tekemään viimeisen homman eli levittämään kivituhkat pitkin pihaa. Sitten vielä haravan kanssa hienosäätöä kivituhkan kanssa.