tiistai 31. tammikuuta 2012

Lattialämmitys laitettu

Terawatt asensi tänään lattialämmityksen. Meillehän on tulossa koko taloon sähköinen lattialämmitys. Oltaisi haluttu vesikiertoinen lattialämmitys, mitä olisi voinut sähköllä, puilla/pelleteillä ja vaikka takallakin lisäksi lämmittää, mutta tällaista ei ollut mahdollista Kastellin puolesta tehdä. Ainoastaan olisi ollut mahdollista laittaa sähköllä lämmitettävä vesikattila, eli silloin olisi ollut vesikiertoinen lattialämmitys, mutta tuntuu aika pöljältä lämmittää vettä sähköllä, kun asennuskulut olisi ollut isommat eikä tuo lämmitysmuoto sen edullisemmaksi olisi tullut.

Raudoitukset on myös tehty ja huomenna tulee ulko-ovet. Lopulliset ovet asennetaan kaikkiin muihin oviin paitsi "pääoveen", koska siinä on koko rakennusajan väliaikainen ovi.2 kommenttia:

  1. Aika kummallista. Eikö Kastelli olisi taipunut edes sellaiseen muottiin, että olisi tehty tekninen tila ja olisitte itse hankkineet sitten puukattilan ja muut vermeet?
    Itse olisin kyllä voinut valita vesikiertoisen lattialämmityksen sähkökattilalla - tai niin meillä itse asiassa onkin. Se vaan vaihdetaan tulevaisuudessa sitten puulämmitteiseksi, kun pannuhuone saadaan tehtyä rempattavaan puoleen taloa. Vesikiertoinen putkisto kun taipuu moneen lämmitysmuotoon (vaikka aurinkolämpö), sähkökaapelit ovat aina sähkökaapeleita.
    Tosin hintaeroa sähkökaapeleiden eduksi taitaa tulla ihan merkittävästi?

    VastaaPoista
  2. Meidän talomallissa ei tosiaan sitä varsinaista teknistä tilaa ole, joten emme tulleet kysyneeksi eikä sellaista vaihtoehtoa tarjottukaan, että se olisi tehty. Myöskin talomyyjä oli sitä mieltä, että sähköllä veden lämmittäminen ei ole niin kannattavaa kun ei ole mitään muuta muotoa, millä sitä voisi lisäksi lämmittää. Ja kun uutta taloa oli ostamassa, niin eipä se kovin houkuttelevaa ole heti alkaa remonttia tekemään, jotta saa lämmitykset kuntoon. =/ Mutta teillä tulee ihan fiksusti sitten puulämmitteinen lattialämmitys. Aina sitä varmaan jää jotain parantamisen varaa, joten ehkä ensi kotiin sitten saadaan haluamamme lämmitys. =D

    VastaaPoista