perjantai 4. toukokuuta 2012

Rakennusmateriaalien turvallisuus: Puustelli Group Oy

Lupasin aiemmin kirjoitella rakennusmateriaalien turvallisuudesta ja ensimmäiseksi otan käsittelyyn Puustelli Group Oy:n kalusteet/keittiön, mikä tulee meidän talopakettiimme. 

Kuvassa meille tuleva TME40 melamiiniovi Fino Anthrazit. Kaappien runko tulee olemaan valkoinen. Eteisen avokaappi ja kahden makuuhuoneen kaapit ovat myös valkoisia. Löysin Puustellin sivuilta kattavat Ympäristö -sivut, joilla kerrotaan oikeastaan kaikki mitä halusinkin tietää. Puustelli panostaa turvallisiin materiaaleihin, eivätkä he käytä raskasmetalleja sisältäviä pintakäsittelyaineita. Suurin osa tuotteista täyttää tiukimman M1 -päästöluokituksen ja kalusteille on myönnetty FI-tuotesertifikaatti sekä ISO 9001 -laatustandardi.


Puustelli & Ympäristö -tiivistelmä

Yrityksemme arvomaailma perustuu ympäristöystävällisyyteen, tehokkuuteen ja yhteiskuntavastuun kantamiseen koko verkostossamme. Teemme aktiivisesti töitä tuotteidemme elinkaaren pidentämiseksi. Esimerkkinä tästä on Puustelli-keittiöille antamamme 10 vuoden toimintatakuu. Valitsemme tuotteisiimme mahdollisimman korkealaatuiset ja kestävät materiaalit ja mekanismit. Emme käytä materiaaleja, joiden alkuperää emme tunne.

Koulutamme suunnittelijoitamme jatkuvasti uusiin, ympäristöystävällisiin ja energiaa säästäviin keittiöratkaisuihin. He kiinnittävät huomiota muun muassa kodinkoneiden oikeaan sijoitteluun, sillä riittävä ilmankierto edistää koneiden tehokasta toimintaa ja pidentää niiden käyttöikää. Jääkaapin sijoittaminen lieden viereen voi nimittäin lisätä energian tarvetta jopa 10 prosenttia.

Emme käytä raaka-aineina sademetsien puita tai uhanalaisia puulajeja. Hankkimamme puutavara tulee metsistä, joissa huolehditaan uudelleenistutuksista. Käytämme kaiken materiaalin tarkoin hyödyksi ja olemme sitoutuneet tuotannossa syntyvän jätemäärän vähentämiseen.

Pintakäsittely

Olemme käyttäneet pintakäsittelyssä jo pitkään vesipohjaisia aineita ja vähentäneet liuotteita sisältävien pintakäsittelyaineiden määrän minimiin. Siirryimme käyttämään vesiohenteisia UV-lakkoja laajassa mittakaavassa jo 10 vuotta sitten – ensimmäisenä Suomessa. Emme käytä tuotannossa raskasmetalleja sisältäviä pintakäsittelyaineita eikä niitä ole tarvitsemissamme levymateriaaleissakaan. Suurin osa tuotteistamme täyttää päästörajoiltaan tiukimman M1-luokan*. Tuotteemme kestävät pitkään, mutta ne voidaan myös hävittää turvallisesti, sillä ne eivät sisällä ympäristölle haitallisia aineita.

*Pintamateriaaleille asetetaan vaatimuksia, jotka koskevat niistä huoneilmaan kulkeutuvia kemiallisia päästöjä. Parhaimman M1-luokan tuotteet on testattu puolueettomassa laboratoriossa ja ne ovat täyttäneet luokalle asetetut vaatimukset.
"

Laatuvaatimukset

Puustelli Group Oy:n laatujärjestelmä vastaa ISO 9001 -laatustandardin vaatimuksia. Se kattaa tuotekehityksen, ostot, valmistuksen, myynnin sekä kuljetuksen ja asennuksen. Kalusteillemme on myönnetty FI-tuotesertifikaatti osoituksena tuotteiden vaatimustenmukaisuudesta ja niiden valmistuksen laadunvarmistuksesta. Tuotteidemme rakenteet, pinnat, saranat, laatikostojen liukukiskot ja muut mekanismit täyttävät tiukimmatkin eurooppalaiset laatuvaatimukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti