torstai 25. syyskuuta 2014

Terassin tekoa

Tämän kesän tavoite oli saada L-mallinen terassi aikaan. Ensi töikseen tilattiin vajaa 20 tonnia sepeliä, josta tuli terassille pohjat. Aikamme mietittiin miten sitä terassia lähtisi tekemään ja tultiin siihen tulokseen, että soralla nostetaan terassin pohja oikeaan korkoon niin ei tarvitse pilareiden avulla ilmaan sitä tehdä.

Lapioitiin, tärytettiin, lapioitiin ja vielä vähän tärytettiin. Sitten haettiin terassipuut pihaan ja alettiin nikkaroimaan. Ostoslistalla oli mm. tällaisia tarvikkeita:

- Runkolauta sahattu mitallistettu 48X148 mänty vihreä
- Kansilauta Kestopuu AB 28X120 ruskea uritettu
- Terassiruuvi 5X90 RST
- Terassiruuvi 4,2X45
- Kulmalevy 90X90

Tässä etenemisestä kuvia.

Tämän jälkeen ei kauheasti ole tullut kuvattua. Ensin tehtiin tuo suorakaiteen muotoinen runko takapihalle, minkä sisälle tuli tukilaudat n. 45 cm välein. Tulipahan tukeva kun on joka laudan ja joka kohdan alla sepeliä. Rungon päälle oli nopea naputella kansilaudat kiinni.

Kun tämä ensimmäinen osa oli terassista valmis, jatkettiin sitä koko talon päätyyn ja nyt pääsee saunasta/kodinhoitohuoneesta terassille ja sitä pitkin takapihalle. :)

1 kommentti:

  1. Varmasti tuli hieno terassi. Meillä on alkamassa talon rakentaminen tänä vuonna. Vielä kuljetuspalvelu tulisi löytää. L-muotoinen terassi on meilläkin suunnitteilla. https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista